Sider

tirsdag den 14. juni 2016

Skær stempler og montering af stempler

Lav selv stempel hvor det du tegner også er det der bliver stemplet, positiv detaljeret tryk ud af genbrugsmaterialer.

Stempler kan man bare ikke få for mange af og jeg har da også købt rigtig mange. Men de er dyre og nogle gange vil jeg have en bestemt type stempel, et bestemt motiv f.eks. til en særlig begivenhed. Sådan var det da også da jeg for nogle år siden lavede pynt til min mors 70års fødselsdag. Da skulle jeg bruge en enkelt gine og hvis jeg skulle have købt et gine stempel, så var jeg kommet af med ml. 100,- og 200,- kr.. Det havde jeg ikke råd til på det tidspunkt, så jeg valgte at lave et gine stempel selv. Jeg har igennem flere år selv lavet stempler ud af div. materialer, herunder også genbrugsmaterialer. De sidste stempler er lavet af styropor og tidligere har jeg lavet dem ved at tegne/ridse ned i materialet og på den måde få et stempel. Denne gang har jeg valgt at bruge samme fremgangsmåde som når man skærer i linoleum... det der brune noget, som man har brugt i mange år.

For ikke at ridse i overfladen brugte jeg en hvis pen. Den fungerer på samme måde som guld, sølv og kobber penne der har en kugle indeni og som skal rystes inden brug. Penen bliver aktiveret ved at man presser spidsen mod noget hårdt.

Min pen hedder: UNI POSCA white
Materialet jeg bruger til at lave mine stempler ud af er: Genbrugsbakke i styropor  fra en pakke med æbler købt for adskillige mdr. siden i NETTO


Første video (herover) er om at skære motivet ud, det kræver en del snilde og teknik og er absolut ikke for utålmodige sjæle eller små børn.

Næste video (herunder) er hvordan man får forlænget livet på sine stempler. Specielt dem som er skrøbelige og tynde. Montering af stempler på genbrugspap, så man kan stemple rimelig nøjagtigt. Dette, selvom det ikke er muligt at se igennem stemplet, på samme måde som med de gennemsigtige stempler.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar